Sæson 2021-22 opstart

Så er den nye skaksæson kommet i gang. Med næsten 80 % af befolkningen vaccineret skulle der være store forhåbninger om, at den ikke bliver afbrudt undervejs, som de to foregående år.

Sydøstfyn har for første gang indledt med en fem runders opstartsturnering. Med hele 16 deltagere, heraf 6 udefra, må den betegnes som ganske vellykket og til mulig efterfølgelse.

I langt de fleste partier blev der kæmpet til en uomtvistelig afgørelse og med en del overraskende resultater til følge. Rating-favoritten, Per Sørensen, måtte afgive to halve, men havde alligevel så meget kontrol over tingene, at det endte med den endelige førsteplads på bedre korrektion end Bjarne Lindenskov. Med 3½ point tog Andrew Velarde, Ejby, sig af tredjepladsen. Derudover var der udlovet en præmie til bedste spiller under 1700 (Erik Hansen, Tårnet) og bedst under 1500 (undertegnede).

I uge 37 går det så løs med den åbne klubturnering, hvor man ligeledes er velkommen til at tilmelde sig fra andre klubber eller enkeltmedlem. For nærmere information se indbydelsen hos DSU.

Holdturneringen, der blev fuldkommen suspenderet i sidste sæson, skulle meget gerne kunne blive gennemført denne gang. Vort førstehold i 1. division lægger ud med en udekamp hos Caissa Gladsaxe den 31. oktober og har så 4 ud af de næste 5 kampe på hjemmebane inden fællesafslutningen i Køge.

Forinden bør andetholdet i Fynsserien være kommet i gang (med mindre de springer runde 1 over, som det var lagt op til i sidste sæson grundet blot 6 klubber), men her foreligger ikke nogen modstander endnu.

Et tredjehold er meget tvivlsomt med det nuværende medlemstal. Det vil i givet fald være første gang siden firserne, at vi ikke har et sådant.

Skrevet af Allan Hallgren Hansen den 15. september 2021