3.runde: Sydøstfyn - BMS

Lad det være sagt med det samme. Det var et af de opgør, hvor vi frygtede en ordentlig lussing. Måske endda et nederlag på 0-8.

En lussing kan man vel sige, at det blev til, men heldigvis ikke et ydmygende nederlag, som et 0-8-nederlag ville være.

BMS har et rigtig stærkt hold og må påtage sig favoritrollen til at vende tilbage til Skakligaen, hvor de flere gange tidligere har huseret.

I opgøret mod os var de ovenikøbet forstærket. IM Bjarke Sahl (engang Kristensen) var I Danmark. Han bor normalt i Norge.

Det betød, at BMS stillede med 3 IM’ere på de første 3 brætter - ganske imponerende i 1.division!

På bræt 1 mødte jeg (Martin) Nikolaj Mikkelsen. De første 15 træk vurderer computeren som helt lige. Herefter spillede Nikolaj mere intuitivt og fandt nogle gode ressourcer, mens jeg fik spillet et par slappe træk. Det var der ikke tid til. Imens kunne hvid mobilisere sine lette officerer, som var på nippet til at trænge igennem på dronningefløjen, da jeg i træk 35 desværre løb tør for tid. Nikolaj var dog ved at vinde en bonde, hvilket sandsynligvis ved videre spil havde været rigeligt til sejren.

På bræt 2 havde Per hvid mod Martin Haubro.

Ligesom undertegnede blev Per også langsomt, men sikkert trykket baglæns. Per måtte endda også kaste håndklædet i ringen i træk 35!?

På bræt 3 var altid evigt fightende Niels-Peter oppe mod føromtalte Bjarke Sahl.

For 3.gang i træk lykkedes det NP at holde remis. Denne gang spillede NP siciliansk. Partiet varede 43 træk. Hvem af de 2 parter, der kan være bedst tilfreds med resultatet, vil jeg ikke kaste mig ud i en vurdering af, men flot af vores mand at være ubesejret!

På bræt 4 dystede Mathias Ludvigsen og Mikkel Manosri.

Som jeg vist har skrevet i et tidligere referat er Mathias nok en af de spillere, der ifølge ratingtallene, er mest overmatchet i sæsonen.

Han kæmpede endnu en gang bravt i en lille specialvariant, men i træk 34 var det slut. Disse opgør mod langt stærkere modstandere giver dog en hel masse erfaring, som på sigt kan være guld værd.

På bræt 5 var Jess i kamp mod Dara Akdag, som jeg bedst husker fra Kandidatklassen i 2012 i Helsingør. Jeg mødte ham dog ikke, men Dara vandt meget overraskende Kandidaten det år, så han i 2013 kunne deltage i Landsholdsklassen.

Jess kunne ikke følge sidste rundes flotte sejr op med endnu en af slagsen. Dara var for stærk. Endnu et parti der varede 34-35 træk. Hvad sker der lige for os på det tidspunkt af partierne?

På bræt 6 spillede Thomas mod Jacob Brorsen.

Thomas kom fint fra åbningen. Det var faktisk fuldstændigt lige til træk 25. Desværre overså Thomas en binding på 2 lette officerer, som der ikke kunne stilles noget op mod. Virkelig ærgerligt.

På bræt 7 sad Mathias Nielsen, som skulle vise sig at blive dagens blot anden pointhenter. I lighed med NP blev det også til en halv.

I sidste runde mod Brønshøj kom remisen i land efter lang og sej kamp. Denne gang blot i 19 træk.

På bræt 8 mødte Bjarne Michael Vesterli. Bjarne havde på et tidspunkt i partiet en rigtig god chance for fordel - måske endda afgørende, men forpassede den desværre. Herefter var der ingen pardon fra Michaels side, som hentede sejren.

BMS sikrede sig en sikker sejr på 7-1, som sender dem i en klar førerposition inden de sidste 4 runder.

Nederlaget blev hurtigt glemt, da formand Kiel og fru Kiel diskede op med en dejlig julefrokost, hvor klubbens medlemmer var inviteret.

4.runde mod Frem er foreløbigt udsat pga. Corona. Den skulle have været spillet søndag den 16.januar

I kan selv se enkeltresultater, samt andre resultater fra divisionsturneringen via dette link:

https://holdskak.skak.dk/TeamTour/Index/69

Skrevet af Martin Strandby den 4. januar 2022