Fynsserien runde 2

Runde 2 i Fynsserien var en hjemmekamp mod Nr. Åbys førstehold. Modsat matchen i Faaborg, hvor undertegnede var holdets eneste taber, blev jeg denne gang den eneste vinder. Tillige en revanche, da partiet mod Mads Hansen for 3 uger siden på tredjeholdet gav et nederlag. Begge spil startede på samme måde: 1. d4, e6, 2. e4, c5 … med e5 på et senere tidspunkt. Denne slog Mads med springeren fra c6. Hvor det var glimrende i vores første møde, var det en decideret fejl denne gang. Kostede ham begge springere for to bønder, og resten var ren parade.

Før vi nåede til ende, var der taget remis på bræt 1, 5 og 6 af Birger, Ruben og Jakob. Førstnævnte efter blot ni træk, til stor forundring af to andre Nr. Åby spillere ved efterfølgende analyse; den lange køretur taget med i betragtning.

Erik René fik sin modstander med på en deling og erkendte straks, at det skulle han nok være glad for, om end den efterfølgende analyse ikke gav noget entydigt svar derpå.

Mikkel missede muligheden for rokade med Ke8-f8. Allerede der så det svært ud, og det lykkedes da heller ikke at komme tilbage i spillet. Jørgen kom også i vanskeligheder med nogle fremstormende bønder på midten. Selvom fremstødet med bonden til f6 gav visse betænkeligheder for Thomas Sandbeck, var der intet at stille op nogle få træk senere.

Tilbage sad Carsten med lige materiale men stødt og sikkert presset mere og mere i bund, og da springeren blev slået, var der heller ikke her noget forsvar længere.

Et nederlag på 3-5. Det samme som Tårnet tabte til Nr. Åby med i første runde, så der er lagt op til et lige opgør, når svendborgenserne kommer på besøg i uge 49.

Skrevet af Allan Hallgren Hansen den 17. november 2022