Pokalturneringen 2017/18

Pokalturneringen er atter i gang og igen i år har Sydøstfyn stillet med et hold. Denne gang bestående af (rating ultimo januar 2018):

1. Per Sørensen (2044)

2. Martin Strandby Hansen (2028)

3. Arne Andersen (1924)

4. Birger Olsen (1792)

Snit: 1947

Den indledende runde behøvede vi ikke at deltage i, da vi var kvalificeret automatisk til den efter følgende samling, hvor 16 hold var stillet op d. 30. november 2017. Her skulle fårene skilles fra bukkene og de 8 hold der skulle gå videre til kvartfinalerne i pokalturneringen skulle findes. Matchningen skete ved lodtrækning og vi trak Nyborg 1 - som så ud til at være en hård modstander, da nyborgenserne stillede med følende fire mand:

1. Søren Andreas Korch (2079)

2. John Frederiksen (2114)

3. Stig Gorm Jensen (2023)

4. Claus Pedersen (1788)

Snit: 2001

Som det ses af ovenstående var holdet fra Nyborg favoritter og nok ikke en modstander vi for alvor regnede med at kunne slå ud - dog skulle det vise sig at gå anderledes!

Arne startede som lyn og torden imod Stig Gorm, og allerede tidligt i spillet var fordelen på Sydøstfyns side, og der kunne da også høstes et helt point. Jeg selv fik ret hurtigt en stilling der var lidt i underkanten, og stille og roligt blev min stilling da også dårligere og dårligere. Dog kunne jeg indføre et par taktiske træk undervejs, og til sidst kunne der holdes remis - nok lidt heldig. Per stod vist fint under det meste af spillet, men i tidsnøden trak Søren Andreas det længste strå og Sydøstfyn måtte afgive en hel. Martin stod vist fint hele vejen, og over-vejede vist også et remistilbud undervejs. I tidsnøden fandt vor mand dog gevinsten over John og således var Sydøstfyn videre med en sejer på 2,5 - 1,5 over Nyborg - et absolut godkendt resultat!

Den 22. januar 2018 var Sydøstfyn atter klar til deltagelse af kvartfinalerne, hvor følgende hold var gået videre (tilfældig rækkefælde):

1. Sydøstfyn.

2. Frem 1.

3. Frem 2.

4. Frem 3.

5. Nr. Åby 1.

6. Nr. Åby 2.

7. Nyborg 2.

8. Sandes Drenge

Lodtrækningen denne gang var mere skånsom for Sydøstfyn, da vi trak Sandes drenge, som tillige kun stillede med 3 mand, hvorfor undertegnede fik point uden kamp. Arne mødte Cipriano Sande Caceres, og Arne kunne sikkert føre gevinsten i hus. Martin spillede imod Heinz Furer, og her var der heller ikke de store problemer, og endnu en gevinst kunne bogføres. Da vi nu var sikre på en samlet sejr var det tilstrækkeligt for Per, at tage en halv imod Andrew Velarde, hvorved vi vandt matchen 3,5 - 0,5 og dermed var vi klar til semifinalerne.

Den øvrige lodtrækning og resultater var således:

Frem 1 - Nyborg 2 - Frem 1 videre til semifinalerne.

Frem 2 - Frem 3 - Frem 2 videre til semifinalerne.

Nr. Åby 1 - Nr. Åby 2 - Nr. Åby 1 videre til semifinalerne.

Skrevet af Jørgen Kiel den 25. januar 2018