Skakklubben Sydøstfyn

Som det fremgår af logoet, så blev Skakklubben Sydøstfyn stiftet den 5. september 1979, faktisk ved lidt af et kuriosum, da Niels Højgård var draget rundt i det hedengangne Gudme Kommune for at samle ind til oprettelse af nogle tennisbaner.

På sin vej løb Niels ind i Jørgen Hansen, mureren på Stubshovedvej, som hellere så en genetablering af skaksporten, som en del år tidligere var ophørt ved lukningen af klubberne i henholdsvis Hesselager og Gudbjerg. Det var Niels helt med på, og planen om tennisbaner blev skrinlagt. De er endnu ikke blevet til noget.

Klubben lagde blødt ud med blot et enkelt hold i serie 3 den første sæson. Siden gik det stærkt, en overgang var der hele 5 hold, og førsteholdet nåede helt op i landets bedste række, hvor det er blevet til to bronzemedaljer. I fire sæsoner har klubbens 2. hold ligeledes spillet i divisionen, landets tredjebedste række.

Skakklubben Sydøstfyn har to gange triumferet ved DM i hurtigskak, der afholdes hvert år i pinsen, første gang i eliterækken i 2009 med Jacob Aagaard, Lars Schandorff, Steffen Pedersen og Jan Nordenbæk på holdet, og senest i bredderækken i 2012 ved nuværende medlemmer Per Sørensen, Kris Munk, Thomas Kaas og Erik René Nielsen.

Medlemstallet har gennem hele klubbens historie, indtil sæsonen 2012-13, ligget mellem 35 og 60; men hvor det i starten udelukkende var lokale spillere, har det siden været spillere bosat vidt omkring i landet; hvilket betyder at klubturneringen desværre ikke er så mangfoldig som tidligere.

Med den store afgang i 2012 er vi p.t. ca. 20 medlemmer, hvor hovedparter så atter bor i Svendborg, Nyborg eller Faaborg-Midtfyn kommune.

Klubben afholdt gennem mange år et udendørsstævne på havnen i Lundeborg i starten af august. En overgang med helt op til 120 deltagere.

Ligeledes har klubben siden 1980-erne afviklet en koordineret turnering i marts-april måned, hvor mange fynske spillere har triumferet og fornøjet sig.

Bestyrelse

Formand: Bjarne Lindenskov

Kasserer: Carsten Mikkelsen, tlf. 2429-5659

Bestyrelsesmedlem: Erik René Nielsen

Bestyrelsesmedlem: Ulla Hansen, tlf. 4081-5805

Bestyrelsesmedlem: Per Sørensen

Revisor: Jess Nykjær

Revisor: Birger Olsen

Revisorsuppleant: Jørgen Kiel

Bestyrelsessuppleant: Jacob Holm

Bestyrelsessuppleant: -

Øvrige honoratiores

Æresmedlem: Niels Højgård

Æresmedlem: Henning Nielsen

Æresmedlem: Jørgen Hansen

Diverse

Webmaster: Allan Hallgren Hansen, allan.hallgrenlive.dk

Klubbladredaktør: ophørt


Vis stort kort