Skakklubben Sydøstfyn

Som det fremgår af logoet, så blev Skakklubben Sydøstfyn stiftet den 5. september 1979, faktisk ved lidt af et kuriosum, da Niels Højgård var draget rundt i det hedengangne Gudme Kommune for at samle ind til oprettelse af nogle tennisbaner.

På sin vej løb Niels ind i Jørgen Hansen, mureren på Stubshovedvej, som hellere så en genetablering af skaksporten, som en del år tidligere var ophørt ved lukningen af klubberne i henholdsvis Hesselager og Gudbjerg. Det var Niels helt med på, og planen om tennisbaner blev skrinlagt. De er endnu ikke blevet til noget.

Klubben lagde blødt ud med blot et enkelt hold i serie 3 den første sæson. Siden gik det stærkt, en overgang var der hele 5 hold, og førsteholdet nåede helt op i landets bedste række, hvor det er blevet til to bronzemedaljer. I fire sæsoner har klubbens 2. hold ligeledes spillet i divisionen, landets tredjebedste række.

Skakklubben Sydøstfyn har to gange triumferet ved DM i hurtigskak, der afholdes hvert år i pinsen, første gang i eliterækken i 2009 med Jacob Aagaard, Lars Schandorff, Steffen Pedersen og Jan Nordenbæk på holdet, og senest i bredderækken i 2012 ved nuværende medlemmer Per Sørensen, Kris Munk, Thomas Kaas og Erik René Nielsen.

Medlemstallet har gennem hele klubbens historie, indtil sæsonen 2012-13, ligget mellem 35 og 60; men hvor det i starten udelukkende var lokale spillere, har det siden været spillere bosat vidt omkring i landet; hvilket betyder at klubturneringen desværre ikke er så mangfoldig som tidligere.

Med den store afgang i 2012 er vi p.t. ca. 30 medlemmer, hvor hovedparter så atter bor i Svendborg, Nyborg eller Faaborg-Midtfyn kommune.

Klubben har siden 1981 hvert år afholdt et udendørsstævne på havnen i Lundeborg i starten af august. I slutningen af 1980-erne var der op til 120 deltagere. Også på dette punkt er den generelle afmatning i sporten slået igennem; men begivenheden eksisterer da stadig med lidt under halvt så mange.

Ligeledes har klubben siden 1980-erne afviklet en koordineret turnering i marts-april måned, hvor mange fynske spillere har triumferet og fornøjet sig.

Bestyrelse

Formand: Niels Højgård, tlf. 6160-5884, skakbonden@gmail.com