Holdskak 2018-19

Årets Fynske Holdskak magede det således, at både 2. og 3.holdet skulle starte ude mod Nyborg. Så 14 mand drog til den gamle færgeby. Hvis du undrer dig over tallet 14, så skyldes det, at vi valgte at stille med et 6-mandshold i Serie 1. En nyskabelse, som vist især Assens kæmpede for at indføre. Blot 4 klubber deltager i turneringen, så det bliver en dobbelt ”Round Robin” over 6 kampe.

Der blev taget remis på de 2 øverste brætter, først af Ruben og dernæst – efter Freddy Rode havde spurgt om lov – af Mikkel. Jan måtte se sig slået af Bjarne Brunhøj, inden aftenens gevinst kom i hus. Tage havde undervejs tilbudt remis, men Jørgen Christiansen så en mulighed for at forvandle en bonde. Det så også ganske lovende ud, bortset fra at Tage kunne skakke sig til at nappe den.

Jan Haugaard komplimenterede John for at have ydet bedre modstand end sidst de mødtes, men hvad hjalp det, når det alligevel endte i et tab? Det så fornuftigt ud for Danny en lang overgang, men et eller andet kiksede i slutspillet, og så blev det til endnu et nul og et samlet nederlag på 2-4.

På 2.holdet var det Mathias Ludvigsen, der tog en hurtig deling, inden undertegnede besejrede Carlsen, der forsøgte sig med en fælde.

Det går naturligvis ikke at slå på d4 nu. Jeg spillede 8 … a6, hvorefter det slog mig, at det ikke ændrede på situationen. Det fortsatte med 9. 0-0-0, 0-0, 10. Df2, h6, 11. Lxh6. Det så fornuftigt ud med at slå hul foran kongen med var selvfølgelig fatalt grundet gaflen.

Erik syntes at have godt greb om Svend Veise, men det lykkedes ikke at finde det afgørende stød, så det endte med remis. På de tre øverste brætter stred Thomas, Arne og Bjarne godt imod overmagten, men de små detaljer i spillet afgjorde tingene til favoritterne, som hver især står med et ratingtal på godt halvandet hundred højere.

Jørgen var sat godt under pres, men så satte Johnny Larsen et formentlig fejlagtigt offer ind, da Kiel valgte noget andet end at slå springeren. Pludselig fik han så meget modspil, at nyborgenseren måtte til at tænke og så løb tiden ud ved træk 39. Lidt heldigt men et godt point at få.

Mathias Nielsen satte et udråbstegn ved sit slag med tårnet på g3. Det så virkelig smart og overbevisende ud. Desværre kunne tilbagevendte Claus Pedersen skærme af for løberen, der skulle have deltaget i dødsstødet, og så blev det snart et spørgsmål om overgivelse eller kæmpe til sidste blodsdråbe. Mathias valgte det sidste. Uanset så endte det med et nederlag på 3-5.

Lad os se, om det kan blive bedre, når vi i uge 46 har to hjemmekampe mod henholdsvis Læseforeningen og Nr. Åby.

Skrevet af Allan Hallgren Hansen den 28. oktober 2018