Grundspillet i Serie 1 færdigspillet

Sidste runde i grundspillet blev afviklet på Gudbjerg skole, hvor Ejby mødte op med kun seks mand. Grunden til de manglende to spillere var ganske forståelig, så Ruben og Hans-Jørn accepterede uden at kny deres rolle som oversiddere. To point gled således på kontoen allerede før start.

Ulla og Tage kæmpede et godt stykke tid med stillinger, der var svære at få vendt til den gode side, endsige få gjort lige. Jørgen begik efter eget udsagn en fejltagelse, der kostede pointet der.

Poul Jacobsen tilstod under analysen, at Jan havde stået bedst på et tidspunkt af deres indbyrdes parti, men det fik Nielsen desværre sat over styr, og derved endnu et nederlag.

Mit eget parti udviklede sig således, at jeg fik begrænset modstanderens trækmuligheder, men uden åbne linjer var det svært at udnytte til noget. Jeg fik placeret en springer på g5 som lokkemad. Den håbede jeg, han ville slå med sin løber på d8. Først da jeg havde opgivet troen på, han ville gøre, skete det pludseligt. Derved kunne jeg sætte det tunge skyts i retning mod den svage bonde på f7. Det sejrede.

Tilbage sad Henning med et lille forspring og med få minutter tilbage på begge ure. Ved virkelig flot spil med hurtige træk lykkedes det at få to bønder til forvandling, og med tårn og dronning var det ingen sag at standse Andrew Velardes tre håbefulde bønder.

Dermed samlet 4-4 i opgøret samt en fornem andenplads i tabellen, 3½ point efter netop Ejby, som med de to brødre tilbage i slutspillet vil være favoritter til oprykning, også selvom vi kommer til at starte ½ point foran dem. Det bliver for øvrigt en tæt startstilling:

Sydøstfyn 9 point

Læseforeningen 9 point

Tårnet 8½ point

Ejby 8½ point

Årslev 6½ point

Frem 6½ point

Programmet for Sydøstfyn er: Læseforeningen hjemme, Tårnet ude, og fællesafslutningen mod Årslev et endnu ukendt sted.

Skrevet af Allan Hallgren Hansen den 21. januar 2018